31 srpanj

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike kao Posredničko tijelo razine 1, nakon provedenog postupka propisanog Zajedničkim nacionalnim pravilima broj 06 „Dodjela bespovratnih sredstava“ koje je donijelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije,  donijelo je Odluku o financiranju iz fondova Europske unije za projekt  Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić“.

Odluka o financiranju iz fondova Europske unije

19 srpanj

Očitovanje na neistinite i netočne informacije

S obzirom na brojne netočne i maliciozne informacije koje kruže društvenom mrežom Facebook, u grupi „Zaprešić bez cenzure“, o navodno nezakonitim Općim i tehničkim uvjetima isporuke vodnih usluga te nezakonitom cjeniku Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o., u cijelosti objavljujemo odluke Visokog upravnog suda Republike Hrvatske donesene povodom prijedloga za pokretanje postupka ocjene zakonitosti.  Vodoopskrba odvodnja Zaprešić d.o.o. zakonom predviđene mogućnosti obustave isporuke vode koristi isključivo u slučajevima predviđenim zakonskim i podzakonskim propisima. Pitanje obustave isporuke vodnih usluga regulirano je Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o vodnim uslugama. Tvrdnje o nezakonitim skidanjima vodomjera bez  ikakve obavijesti zbog neplaćena dva računa su netočne informacije koje nemaju utemeljenost u stvarnosti i imaju za isključivi cilj narušavanje ugleda i časti društva. Ovim putem zahvaljujemo svim korisnicima koji uredno podmiruju svoje obveze, na taj način pomažete razvitak i održavanje standarda kakvoće vodnih usluga te održivo korištenje vodnih resursa.

 

ODLUKA VISOKOG UPRAVNOG SUDA RH – povodom prijedloga za ocjenu zakonitosti općih i tehničkih uvjeta isporuke vodnih usluga

ODLUKA VISOKOG UPRAVNOG SUDA RH – povodom prijedloga za pokretanje postupka ocjene zakonitosti cjenika

ODREDBE ZAKONA O ZAŠTITI POTROŠAČA I ZAKONA O VODNIM USLUGAMA

 

04 lipanj

Platna usluga SEPA izravno terećenje

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. s 3.6.2019. prelazi na platnu uslugu SEPA izravno terećenje.

Platna usluga SEPA izravno terećenje korisnicima Vodoopskrba i odvodnja Zaprešića d.o.o. omogućava jednostavnije plaćanje mjesečnih računa za vodne usluge, bez vođenja brige o datumu dospijeća računa, čekanja i gubljenja vremena.

Davanjem Suglasnosti korisnik ovlašćuje Vodoopskrba i odvodnja Zaprešića d.o.o., Zelengaj 15, Zaprešić, da inicira platnu transakciju kojom će se teretiti transakcijski račun korisnika za mjesečnu obvezu prema Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešića d.o.o.

Potpisivanje Suglasnosti za plaćanje mjesečnih računa Vodoopskrba i odvodnja Zaprešića d.o.o. bit će omogućeno nakon 3.6.2019.
Suglasnost za platnu uslugu SEPA osnovno izravno terećenje mogu dati klijenti banaka (korisnici kunskih tekućih ili žiro računa) koje su pristupile SEPA shemi provođenja izravnog terećenja:

 1.  Addiko bank
 2.  Agram banka
 3. Croatia banka
 4. Erste&Steiermarkische bank
 5. Hrvatska poštanska banka
 6. Istarska kreditna banka
 7. Karlovačka banka
 8. Kentbank
 9. OTP banka
 10. Podravska banka
 11. Privredna banka Zagreb
 12. Raiffeisenbank Austria
 13. Samoborska banka
 14. Sberbank
 15. Slatinska banka
 16. Zagrebačka banka

Pri izvršenju SEPA izravnog terećenja Vaša banka može naplatiti naknadu prema svojim uvjetima poslovanja i odlukama o naknadama. Korisnicima koji su Suglasnost za postojeću uslugu Izravno terećenje dali u banci automatski su se s 3.6.2019. suglasnosti prenijele u Vodoopskrbu i odvodnju Zaprešića d.o.o. koja će, kao i do sada, inicirati platne transakcije za plaćanje mjesečnih računa vodnih usluga u skladu s novom SEPA shemom izravnog terećenja.

U slučaju potrebe za dodatnom informacijom molimo da nas kontaktirate na broj telefona: 01/3314- 384, 01/3314-385 ili putem e-maila: sepa@vio-zapresic.hr.

06 prosinac

Radovi na vodovodnoj mreži

Obavještavamo korisnike da zbog radova na vodovodnoj mreži u petak, 07.12.2018. godine, od 8:00 do 12:00 sati, neće biti opskrbe vodom u Zaprešiću, Lučka cesta (svi kućni brojevi).

Molimo cijenjene građane da nakon ponovne uspostave vodoopskrbe očiste mrežice na slavinama.

15 svibanj

Popravak kanalizacije

Zbog izvođenja radova na popravku kanalizacijske cijevi, ulica Pavla Lončara na dijelu od kućnog broja 1 (skretanje za Dom Zdravlja)  do križanja sa Starčevićevom ulicom (ulaz u terminal), od utorka 15. 05. 2018. od 07,00 sati do petka 18. 05. 2018. godine do 20,00 sati bit će zatvorena za sav promet.

Obilazni pravac za vrijeme navedenih radova bit će:

Ulica Bana Jelačića – ul. A. Starčevića (terminal) – Ul. Pavla Lončara.

Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje.

09 travanj

Analiza pitke vode

U RTL-ovoj emisiji “Potraga“, (https://vijesti.rtl.hr/potraga/2780731/u-rijeci-savi-nizvodno-od-ispusta-kanalizacijskog-sustava-grada-zapresica-prisutna-je-sto-puta-veca-koncentracija-antibiotika-nego-sto-je-uobicajeno/) dana 13. veljače 2018.godine objavljena je reportaža o analizama uzoraka voda uzetih na rijeci Savi uzvodno i nizvodno od ispusta zaprešićkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

Analizama koje je provodila dr. sc. Nikolina Udovičić Kolić sa Instituta Ruđer Bošković, utvrđeno je da se u uzorcima uzetim na rijeci Savi nalaze visoke koncentracije makrolidnih antibiotika, azitromicina i eritromicina, aludirajući na pretpostavku da su isti posljedica ispuštanja otpadnih voda proizvodnih pogona Plive, Hospire i Kvasca.

U spomenutoj su emisiji, predstavnica udruge „Eko Zaprešić“ gđa. Ruža Katić i mještani naselja Šibice iskazali bojazan o mogućnosti zagađenja vodocrpilišta Šibice, činjenicom da objekti javne odvodnje prolaze kroz područje druge zone sanitarne zaštite relativno blizu same ograde vodocrpilišta, te svojim izjavama izazvali zabrinutost građana Zaprešića i okolnih Općina.

Obzirom da monitoring navedenih supstanci nije propisan „Pravilnikom o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnost javne vodoopskrbe ( NN 125/17)“ iste nisu predmet redovnih analiza, štoviše Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o. kao ni ovlašteni laboratorij “Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar“ nemaju akreditirane metode i instrumente za takve vrste analiza, te nismo bili u mogućnosti potvrditi niti demantirati ove navode.

U tu svrhu angažiran je “Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hranu – Centar za kemijske analize živil, vod in drugih uzorcev okolja“ iz Maribora koji je 28. veljače 2018. godine uzeo uzorke vode iz svih bunara na vodocrpilištu Šibice kao i uzorak vode sa distributivne mreže u naselju Šibice.

Rezultati analiza pokazali su da u svim analiziranim uzorcima nema prisutnosti makrolidnih antibiotika Azitromicina i Eritromicina.

Vodoopskrba i odvodnja Zaprešić d.o.o.

05 travanj

Smanjenje cijene vodnih usluga (naknade za zaštitu voda)

Centralni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda iz sustava javne odvodnje aglomeracije Zaprešić (CUPOV Zaprešić) pripojen je javnom isporučitelju Vodoopskrbi i odvodnji Zaprešić d.o.o. u veljači 2015. godine, odnosno nakon što je grad Zaprešić, sukladno direktivama EU i zakonskim propisima RH raskinuo ugovor s koncesionarom Otpadne vode d.o.o.

22 ožujak

Prezentacija povodom svjetskog dana voda

Predstavnici Vodoopskbe i odvodnje Zaprešić d.o.o. Tihomir Curman i Marina Novosel u suradnji sa Zavičajnim ekološkim društvom Zaprešić održali su prezentaciju povodom svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka.

24 veljača

Prezentacija daljinskog očitavanja vode

Predstavnici tvrtke Komrad d.o.o. iz Slatine posjetili su Vodoopskbu i odvodnju Zaprešić d.o.o. poradi prezentacije daljinskog očitavanja vode od strane tvrtke CMC Ekocon. VIO Zaprešić d.o.o. korisnik je sustava M-BUS daljinskog očitavanja vodomjera koji omogućava očitanje brojila vode bez